De Kleine Zavel
De Kleine Zavel is een vaste waarde in hartje Antwerpen. Lees verder
De Kleine Zavel is een vaste waarde in hartje Antwerpen. Chef Carlo Didden zette het restaurant ooit op de kaart, een en- thousiast team onder leiding van Jeremie Landweer zorgt er voor dat De Kleine Zavel opnieuw 'talk of the town' is. Geert en ik voelen ons hier direct thuis. Denk aan de sfeer van een gezellige Parijse brasserie, denk aan een warme, joviale ontvangst, denk aan flonkerend kaarslicht op de tafels en je hebt het plaatje. Maar we komen hier niet alleen voor plaatjes, maar ook voor bordjes en glaasjes. En die zijn ook dik in orde. We starten met een heerlijk palet van vier bordjes tonijn, telkens in een an- dere bereiding: rauw, kort aangebak- ken, tikje oosters... Dit zijn pure smaken en een ware streling van de smaakpapillen. Ik doe me te goed aan het lekkere speltbrood, keurig geserveerd met boter, grof zout en olijfolie. Geert fronst zijn wenkbrauwen omdat bij de tonijn een grüner veltliner wordt geschonken, maar hij moet toegeven dat hij perfect past bij de tonijnbereidingen. Daarna volgt gebakken ganzefilet met een zalfje van aardpeer en aardappelpuree met champignons. Als van iets gezegd kan worden dat het smelt op de tong, dan is het wel van de smaakvolle ganzefilet. Heel lekker met een temperamentvolle rode Spanjaard erbij. Het nagerecht is een mangocreatie die uitstekend begeleid wordt door een dessertwijn uit Zuid-Afrika. Zo zijn we de wereld rondgeweest en toch in Antwerpen gebleven. Net zoals hartelijke Jeremie, die ook de wereld gezien heeft, maar nu vastbe- sloten is om van De Kleine Zavel een weergaloos succes te maken. IEDEREEN WELKOM! Jeremie: ‘We willen de ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die houdt van lekker eten en een gezellige sfeer: artiesten uit binnen- en buiten- land, zakenmensen, Antwerpenaren, toeristen, genieters en culinaire lekkerbekken. Die warme sfeer typeert ons restaurant en merk je niet alleen als je komt lunchen en dineren, maar ook tijdens de events die we organi- seren. Kom vooral eens langs als Ludovic van The Voice binnenkort komt optreden. Van ons moet niets maar mag alles. Kom je hier alleen voor de muziek en een glas water? Prima! Kom je om lekker door te zakken met hapjes en drankjes? Ook prima. De keuken blijft dezelfde: een degelijke Belgisch-Franse keuken waar origi- naliteit en creativiteit belangrijk zijn. Wat minstens zo belangrijk is: wij serveren écht eten met échte smaken, geen onduidelijke structuren met een mikmak van smaken. Je kan onze keuken het best omschrijven als hedendaags en trendy met een vintage sausje.’
- Nederlands - Belgisch
- Airco, Chefs table, WiFi
- American express, Mastercard, Visa
- Schipperskwartier