Den Box
Lunch, Apero & Dinner Snelle no nonsens gerechten, voor ieder wat wils binnen een laagdrempelig prijskader. Uitgebreide suggestiekaart als dinner Lees verder
Lunchbox opent zaak op ’t Eilandje! Vernieuwend maar toch ook een beetje thuiskomen voor de vaste klanten van ’t Theaterplein. Sinds 1999 is het Healty Food Café Lunchbox een vaste waarde in de Antwerpse horeca. De trendy zaak op het Theaterplein brengt een variatie aan verse originele gerechten, allen bereid met eerlijke producten. Den Box Voor de nieuwe zaak kiest het team voor een andere naam, Den Box. De verwijzing naar lunch is te beperkend aangezien de keuken open is van 10 uur tot 22 uur. Ook voor het cafégedeelte is die verwijzing niet relevant. Het concept wordt iets gebalder uitgewerkt en draait vooral rond lunch, apero & diner. Een gezonde hap tegen een eerlijke prijs in een eigentijds kader met vlotte bediening. Voor zij die gewoon even iets willen komen drinken, staan de deuren ook open. Op de eerste verdieping van het pand bevindt zich een zaaltje tot 35 personen met apart terrasje voor feestjes, bedrijfsarrangementen, catering etc. Zondags biedt Den Box een uitgebreid brunchbuffet aan, Berlin style. “Het menu houden we iets beperkter maar alle toppers staan erop en sommige gerechten werden herwerkt.” vertelt mede-eigenaar Tom Dyck. “Beperkter omdat we snelheid & kwaliteit boven keuze stellen. Bovendien willen we ook even voelen wat de buurt brengt. Met de suggesties spelen we daar dan weer flexibel op in, net als het seizoen. In de Box vinden de gasten geen vettig klassiek beleg, roomsausen etc maar zelf bereide producten op correcte wijze gebracht. No nonsens gerechten, voor ieder wat wils en dit binnen een zeer laagdrempelig prijskader.” De drankenkaart is doorspekt van eigen bereidingen met veel verse sappen en huis bereide theesoorten, geserveerd op een originele manier. Voor de koffie werkt Den Box samen met Barnini en dat zou hen moeten helpen mee te draaien in het topsegment. Cocktails worden volledig vers gemaakt met de juiste hoeveelheid drank. Op tap staan enkel speciaalbieren waaronder Seef, Karmeliet, Chouffe en Liefmans. Het interieur is vooral gemaakt met gerecycleerd duurzaam materiaal. Oude houten balken werden herbruikt voor de toog, de banken en de verlichting. Het barmeubel, de tafels en de stoelen werden tweedehands aangekocht. Grafitti kunstenaar Larsen vrolijkte de muren op met kleurrijke speelse patronen. De individueel geprinte tafelbladen op het terras zorgen voor een fleurige indruk en breken de vele grijstinten van de Nassaustraat. “De buurt biedt heel wat mogelijkheden” verklaart Tom. “Er zijn vele kantoren om een goede lunch uit te bouwen en het MAS & Red Starline trekken massa's volk. Verder ontwikkelen verschillende bouwprojecten zoals de nieuwe woonblokken, het ziekenhuis en de opbouw van AP Hogeschool Campus Spoor Noord zich zeer snel.
- Borrelcafé
- Internationaal
- Airco, Chefs table, Reserveren mogelijk, WiFi
- Cash, Mastercard, Visa
- Eilandje